ˆ

Inspektor danych osobowych

Drukuj informację

Szczegóły informacji

Klauzula informacyjna

Data wprowadzenia informcji do BIP: 2018-06-06 09:40:30 Informacja ogłoszona dnia 2018-06-06 09:40:34 przez Administrator Systemu

Akapit nr 1 - brak tytułu

KLAUZULA INFORMACYJNA
Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE w związku z wejściem w życie ustawy z dnia 10 maja  2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2018 r., poz.1000), informujemy, że:
1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Wójt Gminy Tuplice z siedzibą przy ul. Mickiewicza 27, 68-219 Tuplice;  
2. Z Inspektorem ochrony danych w Urzędzie Gminy Tuplice można się skontaktować poprzez adres e-mail: lub pisemnie na adres siedziby Administratora;
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w celu określonym na złożonym wniosku, zgodnie ze wskazaną podstawą prawną. Przetwarzanie danych osobowych w Urzędzie odbywa się zgodnie z podziałem zadań i kompetencji określonych w Regulaminie organizacyjnym Urzędu Gminy Tuplice;
4. Za wskazanie odbiorców danych osobowych (o ile tacy istnieją) lub ich przekazanie odpowiedzialni są kierownicy komórek organizacyjnych;
5. Wszystkie dane osobowe są przechowywane przez okres wskazany w Instrukcji kancelaryjnej lub zgodnie ze szczególnym przepisem prawa;
6. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (*jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem;
7. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa UODO gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych dotyczących Pani/Pana narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;
8. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych w składanym wniosku jest wymogiem ustawowym stanowiącym warunek jego rozpatrzenia.  
 

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację: Gmina Tuplice
Osoba, która wytworzyla informację: Krzysztof Szpringiel Data wytworzenia informacji: 2018-06-06 08:00:00
Osoba, która odpowiada za treść: Inspektor Danych Osobowych Data wprowadzenia do BIP 2018-06-06 09:40:30
Wprowadził informację do BIP: Administrator Systemu Data udostępnienia informacji: 2018-06-06 09:40:34
Osoba, która zmieniła informację: Administrator Systemu Data ostatniej zmiany: 2018-06-06 09:40:34
Artykuł był wyświetlony: 63 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »
« powrót do poprzedniej strony
ˆ

Nagłówek strony

  • BIP
  • Godło RP
herb

Biuletyn Informacji Publicznej

Gmina Tuplice
ˆ

Ustawienia dostępności

Zmiana wielkości treści w serwisie
Zmiana kontrastu serwisu